Baumeister & Schack


Baumeister & Schack

Baumeister & Schack, vertegenwoordigd door A&E Trading b.v. in de Benelux, produceert een assortiment van standaard en klantspecifieke elektrische producten voor vele toepassingen in de automobiel-, medische, machine- en meubelindustrie. Baumeister & Schack staat bekend in heel Europa voor innovatief design en hoge kwaliteit van de productie.


Industrie

Ergonomie en procesoptimalisatie in assemblage en productie

In veel productiehallen zijn de hefsystemen van Baumeister & Schack onmisbaar. Ze brengen werkstukken en gereedschappen op hoogte daar waar ze nodig zijn. Ze zijn compatibel met gangbare profielsystemen en bewijzen hun waarde in industriële omgevingen. Speciale apparatuur voor de elektrostatische ontlading (ESD) is natuurlijk mogelijk.

Product voorbeelden:

 • Handlingstechnieken
 • Assemblage werkplekken
 • Machinebouw

Medisch

Hoogste precisie voor de gezondheid

Uiteraard voldoen de producten van Baumeister & Schack aan de veiligheidsvoorschriften en -normen voor medische apparaten. Voor maximale precisie en comfort voor de patiënt kunnen de componenten zonder trillingen en soepel worden bewogen.

Product voorbeelden:

 • Scans/foto’s
 • Verplaatsing van de patiënt
 • Behandelbanken en stoelen

Mediatechnologie

Presenteren en visualiserenop hoog niveau

Het scherm dat naar beneden glijdt uit het compartiment in het plafond. Het doek dat zich uitstrekt in precies de juiste hoogte. De projector waarvan de instelling eenvoudig kan worden aangepast. De producten van Baumeister & Schack maken het gebruik in de mediatechnologie tot een belevenis.

Product voorbeelden:

 • TV- en schermliften
 • Projector aanpassingen

Voertuigbouw

Vanaf het begin één van de kerncompetenties van Baumeister & Schack

Waar het nodig is om onderdelen uit te schuiven of uit te klappen, worden Baumeister & Schack aandrijvingen gebruikt. Van kleine oplossingen tot zware toepassingen: de optimale verhouding tussen grootte, gewicht en sterkte wordt geboden.

Product voorbeelden:

 • Speciale voertuigtechnologie
 • Caravans
 • Paardentrucks
 • Markt- en verkoopwagens

Meubilair

… dat zich aanpast aan de gebruikers

Mensen zijn in veel opzichten anders, ook in lengte. De stoel waarop iemand comfortabel zit, is te laag voor de ander. De tafel, waar men comfortabel aan werkt, is voor de ander te hoog of te laag. Met behulp van de hefzuilen en hefsystemen van Baumeister & Schack, zijn rug vriendelijke en ergonomische werkhoudingen mogelijk.

Product voorbeelden:

 • Tafels
 • Zit verstellingen

Nieuws over Baumeister & Schack

Hefzuilen T180 met nieuwe aandrijving – Baumeister & Schack

01-07-2019
De sinds jaren bewezen, stil en gepatenteerde Koax AP aandrijving van Baumeister & Schack gaat nu ook de hefzuilenserie T180 aandrijven. Baumeister & Schack heeft besloten om deze technische verandering uit te voeren ten gunste van hun modulaire systeem. Bovendien zorgt deze conversie voor een aanzienlijk verbeterde flexibiliteit. Met deze…
Bekijk nieuwsbericht

Hexalift 2.0 – Baumeister & Schack

22-01-2019
Onze succesvolle Hexalift van Baumeister & Schack is al een aantal jaar op de markt om ergonomisch verstelbare werkplekken te creëren en er zijn inmiddels vele duizenden geproduceerd en geleverd. Met de 2e generatie, Hexalift 2.0, die vanaf februari 2019 beschikbaar is, heeft Baumeister & Schack verschillende innovatieve en…
Bekijk nieuwsbericht

Hefzuil Visolift

15-01-2018
Driedelige hefzuil in modern design voor verscheidene verstel toepassingen. Binnenliggende gelijkstroommotor met ‘back-up’ moer voor hefkrachten tot 2200 N en hefsnelheden tot 12 mm/s. Bijzonder geschikt voor toepassingen in bijvoorbeeld medische, industriële meubelen en werkplekken en vele andere toepassingen met extreem groot verstelbereik en hoge stabiliteit. …
Bekijk nieuwsbericht
© A&E Trading b.v. 2020
Ontwikkeld door Convident