Actuators met externe of interne besturing
Ons assortiment bestaat uit elektrische lineaire actuatoren die worden aanbevolen voor een verscheidenheid aan toepassingen, ondersteund door externe of interne elektrische besturingssystemen om uw ontwerp en de actuator te beschermen. Eenmaal geïnstalleerd zijn de actuatoren een betrouwbaar systeem, ontworpen voor bewegingen waarbij betrouwbaarheid en precisie vereist zijn.
Meer weten?
Staat de gewenste type actuator er niet tussen?
Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer oplossingen. A&E Trading is juist gespecialiseerd in klantspecifieke oplossingen. De actuators hierbij uit het overzicht is slechts een greep uit het assortiment. Het zijn uiteraard de populaire actuatoren die we het meest adviseren en leveren.
Wat is nou een actuator?
Een actuator is een apparaat die systemen en/of andere apparaten in beweging kunnen brengen. Een actuator doet dit middels een stuursignaal en heeft hiervoor een energiebron nodig. Het stuursignaal heeft relatief weinig energie nodig om in werking te treden. Deze kan aangestuurd worden middels elektrische spanning of stroom of kan zelfs pneumatisch (luchtdruk) of middels hydraulische vloeistofdruk worden aangestuurd.
Een actuator is een mechanisme waarmee een besturingssysteem aangestuurd wordt om een handeling of taak uit te voeren. Het besturingssysteem kan eenvoudig zijn (een vast mechanisch of elektronisch systeem), op software gebaseerd (bijvoorbeeld een printerstuurprogramma, een robotbesturingssysteem), een mens of een andere invoer.
Er zijn verschillende soorten elektrische actuators, waaronder lineaire actuators en roterende actuators. Lineaire actuators produceren lineaire beweging, zoals schuiven of duwen, terwijl roterende actuators rotatiebeweging produceren, zoals draaien.
Elektrische actuators worden veel gebruikt in diverse toepassingen, waaronder industriële automatisering, robotica, HVAC-systemen, medische apparaten, auto-industrie en meer. Ze bieden vaak nauwkeurige en gecontroleerde beweging, en kunnen worden aangestuurd door verschillende elektrische signalen, zoals spanning, stroom of pulsbreedtemodulatie.
12v en 24v lineaire actuator
Een lineaire actuator is een elektrisch apparaat die het mogelijk maakt een rotatiebeweging in laagspanning motoren om te zetten in een duw of trek beweging. De meest bekende is haar klasse is de CON35 dit is een hoog efficiënte inline elektrische actuator.
Hoe werkt een lineaire actuator?
Een lineaire actuator is een apparaat dat wordt gebruikt om lineaire beweging te creëren, wat betekent dat het objecten in een rechte lijn kan verplaatsen, meestal van punt A naar punt B. Het werkt op basis van verschillende mechanismen, maar het meest voorkomende type is de elektrische lineaire actuator. Hier is een algemene uitleg van hoe een elektrische lineaire actuator werkt:
1. **Elektrische motor**: De lineaire actuator bevat een elektrische motor, die kan worden aangedreven door gelijkstroom (DC) of wisselstroom (AC). Deze motor zet elektrische energie om in mechanische energie om de beweging te genereren.
2. **Tandwielmechanisme**: De elektrische motor is verbonden met een tandwielmechanisme dat de roterende beweging van de motor omzet in lineaire beweging. Dit tandwielmechanisme kan bestaan uit verschillende onderdelen, zoals tandwielen, schroefdraadassen, spindels, enzovoort, afhankelijk van het specifieke ontwerp van de actuator.
3. **Spindel of schroefdraad**: Een van de meest voorkomende componenten van het tandwielmechanisme is een spindel of een schroefdraadstang. Wanneer de motor draait, draait deze de spindel, waardoor deze naar voren of naar achteren beweegt, afhankelijk van de draairichting van de motor.
4. **Bevestigingspunt**: Aan het ene uiteinde van de spindel is een bevestigingspunt bevestigd, dat is verbonden met het object dat moet worden verplaatst. Wanneer de spindel draait, wordt het bevestigingspunt langs de spindel verplaatst, waardoor het object lineair wordt verplaatst.
5. **Eindstops**: Sommige lineaire actuators zijn uitgerust met eindstops om de beweging te beperken tot een bepaald bereik. Deze eindstops kunnen mechanisch of elektronisch zijn en voorkomen dat de actuator het beoogde bewegingsbereik overschrijdt.
6. **Besturingssysteem**: De lineaire actuator kan worden bediend met behulp van een besturingssysteem, zoals een schakelaar, afstandsbediening, programmeerbare controller of computerinterface. Hiermee kan de gebruiker de richting en snelheid van de beweging van de actuator regelen.
Kortom, een lineaire actuator zet elektrische energie om in mechanische beweging om objecten in een rechte lijn te verplaatsen, en het werkt via een combinatie van een elektrische motor, tandwielmechanisme en een spindel of schroefdraadstang.
Vragen?
Voor het maken van een afspraak, commerciële vragen, technische vragen en vragen met betrekking tot levertijden en lopende orders kunt u terecht bij onze afdeling verkoop.