Actuators

Actuators toepassen in de maritieme markt

Wij leveren actuatoren specifiek voor de maritieme markt. Als preferred supplier met onze CONCENS actuatoren zijn wij marktleider.

Voor de maritieme markt moeten lineaire actuatoren voldoen aan specifieke eisen vanwege de uitdagende omgevingsfactoren en operationele vereisten op o.a. de zee. Hier zijn enkele belangrijke overwegingen bij het ontwerpen of selecteren van een lineaire actuator voor maritieme toepassingen:

  1. Corrosiebestendigheid: Vanwege de voortdurende blootstelling aan zout water en vochtigheid, moet de actuator vervaardigd zijn uit corrosiebestendige materialen zoals roestvrij staal of aluminium met een speciale coating. Daarom hebben we actuatoren in ons programma met een zeer goed RVS classificatie, namelijk AISI316.
  2. Waterdichtheid: De actuator moet waterdicht zijn om te voorkomen dat water en vocht de interne mechanismen beschadigen. Afdichtingen en speciale behuizingen kunnen worden gebruikt om dit te waarborgen. Zo hebben enkele actuatoren in ons programma een hoge IP klasse tot wel IP69k.
  3. Robuustheid: De actuator moet bestand zijn tegen ruwe omstandigheden op zee, zoals hoge golven, wind en trillingen. Een stevig ontwerp en hoogwaardige materialen zijn essentieel om betrouwbaarheid te garanderen. Maar denk ook aan toepassingen onder water, zoals op dieptes van meer dan 100m. Onlangs hebben we een ontwikkeling gelanceerd met actuatoren in AISI316 en hoge IP klasse voorzien van een oliedrukkamer.
  4. Temperatuurbestendigheid: De actuator moet kunnen werken binnen een breed temperatuurbereik, inclusief extreme temperaturen die kunnen voorkomen in maritieme omgevingen.
  5. Zoutwaterbestendige connectoren: Elektrische connectoren en bedrading moeten bestand zijn tegen corrosie veroorzaakt door zout water. Speciale afdichtingen en coatings zijn vaak nodig om de connectiviteit te behouden.
  6. Hoge prestaties: De actuator moet voldoende kracht, snelheid en precisie leveren om te voldoen aan de eisen van maritieme toepassingen, zoals het positioneren van roeren, luiken, kleppen, enzovoort.
  7. Energie-efficiëntie: Efficiënt energiegebruik is belangrijk, vooral op schepen waar energiebronnen mogelijk beperkt zijn. Energiezuinige ontwerpen en slimme regelsystemen kunnen helpen om het energieverbruik te minimaliseren.
  8. Betrouwbaarheid: Maritieme toepassingen vereisen maximale betrouwbaarheid van systemen vanwege de beperkte mogelijkheden voor reparatie of vervanging op zee. Daarom moet de actuator worden ontworpen en getest om langdurige en foutloze werking te garanderen.
00002-edited

Bij het kiezen van de juiste lineaire actuator voor de maritieme markt is het belangrijk om samen te werken met leveranciers die ervaring hebben met deze specifieke toepassingen en die producten kunnen leveren die voldoen aan de vereisten voor prestaties, betrouwbaarheid en veiligheid op zee. Je kunt dus altijd contact met ons opnemen voor een juist advies.

Wil je meer weten over de slanke inline actuatoren van CONCENS die we het meeste toepassen ? klik hier of bekijk de website : https://concens.eu

Andere interessante nieuwsberichten

Blijf op de hoogte